piątek, 2 grudnia 2016

Zapiekane bułeczki z pieczarkami

Zainspirowana jakimś przypadkowym filmem widzianym na Fb (niestety nie znam źródła) wypróbowałam pomysł na bułeczki zapiekane. Zakochałam się od pierwszego kęsa i koniecznie muszę je Wam polecić. Są bardzo tanie w przygotowaniu, względnie szybkie i meeega smaczne ;p


  • bułeczki - odcinamy wierzch i wydłubujemy wnętrze. Ja wykorzystuję zarówno pszenne kajzerki jak i trochę zdrowsze grahamki. 
  • pieczarki - siekamy i podsmażamy na maśle z dodatkiem cebulki, soli i pieprzu, pod koniec smażenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki
  • szynka pokrojona w drobną kostkę i przesmażona z pieczarkami (wrzucamy ją pod koniec) - opcjonalnie, bułki są smaczne również bez mięsnego dodatku
  • szczypiorek - posypujemy nim bułeczki z pieczarkowym farszem
  • starty żółty ser - posypujemy wierzch nafaszerowanych bułeczek
Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz